ערימת עיתונים

עיתונות

אם גם עבורך מעבר על העיתון היומי הוא חלק בלתי נפרד משגרת הבוקר וכתיבה על אקטואליה היא בדמך, ייתכן מאוד שלימודי עיתונות הם המסלול הנכון ביותר עבורך. בשנים האחרונות, מעמדם של עיתונאים הולך ועולה ואפיקי הפרסום מגוונים מאי פעם. כיום, לכל אחד מאיתנו יש כלי תקשורת בכיס המלווה אותנו לכל מקום. לצד גופי התקשורת המסורתיים הגדולים, עולים כוכבי טוויטר ובלוגרים שממנפים את כוח התפוצה האדיר של הרשת על מנת ליצור עיתונות עצמאית. יהיה המסלול בו נבחר לעסוק אשר יהיה, אין ספק שלימודים והכשרה בתחום יאפשרו לך ליצור תוכן מקצועי אמין יותר ולהתנהל ביושרה ובאתיקה המקצועית ההולמת עיתונאי מיומן.

כיום יותר מאי פעם, ניתן לעבור הכשרה כעיתונאים במגוון מוסדות אקדמיים ולהתמחות בתחום במסגרת לימודי התואר בתקשורת. זוהי ההזדמנות שלך לעסוק בתחום מעניין ומאתגר, להוביל דעת קהל ועם קצת מזל והרבה השקעה, להפוך לאושיה בתחום התקשורת. אז איך מתחילים במסלול ההכשרה בעיתונות? כאן נפרט על כל מה שחשוב לדעת.

מה לומדים במסלול עיתונות?

מטרת תוכנית הלימודים היא להכשיר את הסטודנטים במיומנויות ובתחומי הידע הקשורים לעולם העיתונות ולסייע לו להשתלב בגופי התקשורת השונים – בעיתונות המודפסת, ברדיו, בטלוויזיה או בדיגיטל.

  • לימודי כתיבה – תרגול מיומנויות כתיבה, הגהה ועריכה לשונית שיאפשרו ליצור כתבות בעברית נכונה ובצורה שתעורר עניין בקורא ותגייס אותו.
  • תולדות העיתונות – סקירה היסטורית של המקצוע, מגמות שונות שהתרחשו בתחום והפיתוחים הטכנולוגיים שהביאו לעיתונות המודרנית.
  • עריכה – נלמד את מכלול שיקולי העורך במערכת העיתון וכיצד מבוצעת המשימה כדי לנצל באופן מקסימלי את כלי התקשורת ולהבטיח כי הכתבות המופיעות בו יקלעו למטרה.
  • יחסי ציבור – תחום בולט בו עוסקים עיתונאים רבים. בתחום זה נלמד כיצד נעשה שימוש בתקשורת ההמונים על מנת לקדם אדם פרטי או גוף ולשפר את תדמיתו במסגרת דעת הקהל.
  • סקירת מפת התקשורת בארץ וברחבי העולם – היכרות עם גופי התקשורת וסוכנויות הידיעות המובילות ועם טכנולוגיות המידע הדומיננטיות ביותר בתחום כיום.

היכן ניתן ללמוד עיתונות?

ברוב המוסדות האקדמיים בישראל זמינים כיום לימודי תואר בתקשורת. במוסדות רבים, תחום העיתונות מקבל מעמד מרכזי ומספק הכשרה מקיפה ומעמיקה. במכללת נתניה, ספיר ואוניברסיטת תל אביב, בין השאר, בתי ספר ידועים לעיתונות. בנוסף, קיימים גם בתי ספר ייעודיים לתחום כמו "כותרת" או "אייטם".

מה ניתן לעשות עם התואר?

אז השלמנו את התואר וכעת יש לנו הכשרה מקצועית כעיתונאים. עם סיום הלימודים (ולעתים אפילו במהלכם) נוכל להשתלב באחת ממערכות החדשות בטלוויזיה או בדיגיטל, להצטרף לאחד מהעיתונים הגדולים בארץ או ללכת לכיוון השיווק ויחסי הציבור באחד ממשרדי הפרסום. התחומים שירתקו וימשכו אותך במהלך הלימודים והנטייה האישית שלך הם רכיבים משמעותיים ודומיננטיים בתהליך קבלת ההחלטות שלך וחשוב שנהיה קשובים אליהם, כדי שנוכל לבנות קריירה ארוכת שנים ושתמצה את מרב הכישורים שלנו בתחום שמעמדו רק הולך ועולה.